Teradek video does not always start

Conversations around originating a webcast for conference, including cameras and mixers.
danpass
Member
Posts: 462
Joined: Wed Jan 24, 2007 5:38 pm
Location: Oregon City, OR
Contact:

Re: Teradek video does not always start

Postby danpass » Wed Aug 28, 2019 2:37 pm

russellhltn wrote:
lajackson wrote:I was not aware I could do that in the Teradek.

I don't remember if I did that from the web interface or the VidiU Android app. I do remember that each has some features that don't work or are not available in the other.

In case someone sees this discussion and wants to set a static IP address on the VidiU device, in addition to the web interface and the app, it can also be done from the front panel of the device itself.

lajackson
Community Moderators
Posts: 8855
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Re: Teradek video does not always start

Postby lajackson » Wed Aug 28, 2019 8:07 pm

If I change it on the Teradek (either at the box or through the interface) it is also asking for the mask and the gateway addresses. I know the IP address I want, but not the others.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 27089
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: Teradek video does not always start

Postby russellhltn » Wed Aug 28, 2019 8:22 pm

That can be found in TM on the main page for the Firewall.

Typical for user zone would be:
Mask: 255.255.252.0 (watch out for that 3rd octet. It's NOT 255).
Gateway: 192.168.108.1
Have you searched the Help Center? Try doing a Google search and adding "site:churchofjesuschrist.org/help" to the search criteria.

So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.

lajackson
Community Moderators
Posts: 8855
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Re: Teradek video does not always start

Postby lajackson » Thu Aug 29, 2019 11:05 am

Thanks.

johnv
New Member
Posts: 6
Joined: Wed Jan 26, 2011 7:52 pm

Re: Teradek video does not always start

Postby johnv » Sun Sep 22, 2019 2:00 pm

If you assign a static IP through the TM and include the MAC address, you should not need to manually assign it in the Teradek, the router should assign it automatically each time it boots for you, just an FYI.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 27089
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: Teradek video does not always start

Postby russellhltn » Sun Sep 22, 2019 2:15 pm

johnv wrote:If you assign a static IP through the TM and include the MAC address, you should not need to manually assign it in the Teradek, the router should assign it automatically each time it boots for you, just an FYI.

Yes, but I prefer to put it in the Teradek manually. That way, there's no lease that needs to be renewed in the middle of the broadcast.

At one time I had a home router that didn't play well with my computer. The IP lease was only for one hour and I'd have connection issues when it went to renew. Granted, that was years ago on different equipment, but I don't like taking chances.
Have you searched the Help Center? Try doing a Google search and adding "site:churchofjesuschrist.org/help" to the search criteria.

So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.


Return to “Webcasting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest