Page 1 of 2

Month view empty on Calendar

Posted: Fri Mar 09, 2012 8:28 pm
by ckellsworth
i have problem when viewing the calendar in month view.

The month of April and July Empty however if i view and week in either month there are events. Other months are just fine.

I have tried two different Browsers, both Chrome and Safari on OSX.

Posted: Fri Mar 09, 2012 8:43 pm
by russellhltn
OK, silly question: Are you subscribed to calendars, and have a check mark in the check boxes for calendars that have events in those months?

In week view, you may be seeing ALL events scheduled at a given location - in other words you're seeing other calendars. Perhaps even calendars for other units.

Posted: Fri Mar 09, 2012 8:58 pm
by ckellsworth
Yes subscribed to calendars

in the week view i am seeing stuff that i normally see in month view.
see the attached images for what i am seeing.
Screen Shot 2012-03-09 at 19.48.11 .jpg
Screen Shot 2012-03-09 at 19.48.11 .jpg (19.68 KiB) Viewed 1142 times
Screen Shot 2012-03-09 at 19.47.56 .jpg
Screen Shot 2012-03-09 at 19.47.56 .jpg (18.67 KiB) Viewed 1139 times
Screen Shot 2012-03-09 at 19.48.03 .jpg
Screen Shot 2012-03-09 at 19.48.03 .jpg (14.74 KiB) Viewed 1139 times
Screen Shot 2012-03-09 at 19.56.43 .jpg
Screen Shot 2012-03-09 at 19.56.43 .jpg (14.02 KiB) Viewed 1140 times

Posted: Fri Mar 09, 2012 9:12 pm
by russellhltn
Reminds me of a old display bug. But I thought was fixed. Try turning off some the calendars and at some point I think it will start working again.

Posted: Fri Mar 09, 2012 9:49 pm
by ckellsworth
looks like that is what it is. If I turn off the Bishopric meetings and the Elders Quorum Calendars everything shows up. (have to turn of both of them for stuff to show up)

Posted: Mon Mar 12, 2012 10:19 am
by ckellsworth
Can I assume that the Developers/Tech team will see this thread/bug and look into it or is there a better way to report this problem?

Posted: Mon Mar 12, 2012 11:09 am
by jdlessley
They usually check this forum. You can also submit this through the Feedback link on LDS.org.

Posted: Mon Mar 12, 2012 2:16 pm
by kyleq
ckellsworth wrote:looks like that is what it is. If I turn off the Bishopric meetings and the Elders Quorum Calendars everything shows up. (have to turn of both of them for stuff to show up)

Does the problem show back up if you select those calendars again? I'm curious to find out if it happens all the time or just once in a while.

I had the same problem - FIXED: But there is an apparent bug.

Posted: Sat Mar 17, 2012 9:52 pm
by jonejam2
My problem was with the option to set Monday as the first day of the week under SETTINGS - OPTIONS.

Verified that when I removed the "Make Monday the first day of the week" the problem cleared up. Reselected that option and went back to my calendar, and it disappeared again. I am able to duplicate this problem over and over.

I don't know if others are having the same kind of problem, but this worked for me. Guess I shouldn't be so weird and keep Sunday as the 1st day of week huh? :confused:

Posted: Sun Mar 18, 2012 4:23 pm
by ckellsworth
Hrm i also had the week starts with monday feature turned on.

Once I turned it off even with all calendars enabled i do not have the problem any longer.

Looks like there might be a bug centered around the start week with monday feature.


@kyleQ
With the week starts on monday option enabled and haveing the two calendars selected the events in April disappear.