"Send a Message" emails with attachments not received by members with certain ISPs

Discussions about the Leader and Clerk Resources on lds.org.
michaelpauras
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Aug 27, 2019 4:56 am

"Send a Message" emails with attachments not received by members with certain ISPs

Postby michaelpauras » Tue Aug 27, 2019 5:07 am

I am adding to this post: we are experiencing problems with the SEND A MESSAGE tool on LCR, when it comes to attachments. First we thought, that it would not deliver the mail to a number of email providers used by the members. Because some would receive the email incl. the attachment, some would not. If we are sending out emails WITHOUT attachment (what ever format: jpg, pdf, docx,...), it will work and everyone receives it. But if we attach any document, picture or so, it would only go through GMAIL, STRATO and HOTMAIL accounts (probably more), but not through to GMX, T-ONLINE (and others).

I have called GSC and they opened a ticket for it: (GSC04353306) - but I have not heard about any progress and have not received an update.

I am not recommending to use the SEND A MESSAGE feature to any of the wards in our stake because of this happening. But this is really sad, as it is meant to be working, but does not.

Thanks,
Michael P. Auras - Munich Germany Stake President.

jdlessley
Community Moderators
Posts: 7801
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Re: "Send a Message" emails with attachments not received by members with certain ISPs

Postby jdlessley » Tue Aug 27, 2019 8:14 am

michaelpauras wrote:I am adding to this post:

Please follow the Code of Conduct and not start a new topic in an existing thread. The preferred procedure is to start new topics in a new thread.

[moderator note: This post was split from another thread with a related but yet different topic.]
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the ChurchofJesusChrist.org Help Center?

smoawad
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Mar 22, 2020 9:12 am

Re: "Send a Message" emails with attachments not received by members with certain ISPs

Postby smoawad » Wed Mar 25, 2020 3:11 pm

Hello,

We are having the same issue in our units. Has anyone found a resultion to this.

Thank you,

Sherif

zaneclark
Senior Member
Posts: 1144
Joined: Thu Jan 24, 2008 4:34 pm
Location: Las Vegas, NV
Contact:

Re: "Send a Message" emails with attachments not received by members with certain ISPs

Postby zaneclark » Fri Mar 27, 2020 6:51 am

Just sent a test message to myself with an attachment and it worked fine..... It might not work with a message to the whole ward, so I will send an attachment with my next newsletter to test it.....

davesudweeks
Senior Member
Posts: 1766
Joined: Sun May 09, 2010 8:16 pm
Location: Oklahoma, USA

Re: "Send a Message" emails with attachments not received by members with certain ISPs

Postby davesudweeks » Fri Mar 27, 2020 7:12 am

I am not a programmer or Tech expert, but I suspect this problem is not on the church's side of the message. I suspect the attachment is being blocked by the email providers of the recipients. It may be due to the fact that the Send A Message tool spoofs the sender. We have seen problems with members in our ward who have SBCGlobal email accounts that are administered by Yahoo (which appears to block all spoofed emails as spam). In our case, when the members changed to a different email provider, their problems receiving messages were resolved.

While Wikipedia is not an authoritative source, one might review this article (especially the paragraph on legitimate use). https://en.wikipedia.org/wiki/Email_spoofing


Return to “Leader and Clerk Resources”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest