"Callings by Organization" is no longer available. Help!

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
jdlessley
Community Moderators
Posts: 8396
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Postby jdlessley » Sun Jan 16, 2011 5:08 pm

jgottfredson wrote:Same problem here with the auto-update of 3.3. Starting to look like a bug to me.


geek wrote:We have the same issue; ours was auto-updated (and reboots have occurred)...
Most auto-update, or patch update, issues can generally be rectified by a complete install using the installer available at mls.lds.org. jgottfredson and geek, have you tried a complete install?
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the ChurchofJesusChrist.org Help Center?

techgy
Community Moderators
Posts: 3183
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Postby techgy » Sun Jan 16, 2011 7:03 pm

jdlessley wrote:Most auto-update, or patch update, issues can generally be rectified by a complete install using the installer available at mls.lds.org. jgottfredson and geek, have you tried a complete install?


I received a phone call from one unit in our stake today advising me that they're experiencing the same problem.
I did the update myself to v3.3 and it was a full download and install. As far as I know only one ward in the stake is experiencing this.
I'll try another download and update and see if that fixes the problem.
Have you read the Code of Conduct?

Hilohi
Member
Posts: 112
Joined: Sun Dec 26, 2010 8:22 pm

Postby Hilohi » Sun Jan 16, 2011 8:31 pm

jdlessley wrote:Most auto-update, or patch update, issues can generally be rectified by a complete install using the installer available at mls.lds.org. jgottfredson and geek, have you tried a complete install?

To log-in on mls.lds.org is the "Unit ID" the same as our unit number? If it is, since our unit number is made up of five digits, do I need to add two zeros to the front of the five digits or do I type in just the five digits to log-in? How do I get a password for this site?

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 15123
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Sun Jan 16, 2011 8:46 pm

hilohi wrote:To log-in on mls.lds.org is the "Unit ID" the same as our unit number? If it is, since our unit number is made up of five digits, do I need to add two zeros to the front of the five digits or do I type in just the five digits to log-in? How do I get a password for this site?


The instructions for accessing mls.lds.org, including how to obtain the password, can be found on the wiki at MLS download site. You just use your unit number as is, with no leading zeroes.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

Hilohi
Member
Posts: 112
Joined: Sun Dec 26, 2010 8:22 pm

Postby Hilohi » Sun Jan 16, 2011 9:10 pm

aebrown wrote:The instructions for accessing mls.lds.org, including how to obtain the password, can be found on the wiki at MLS download site.

Thanks for the quick reply.

User avatar
geowizrd
Member
Posts: 56
Joined: Mon Sep 07, 2009 2:38 pm
Location: littleton, co usa

Postby geowizrd » Mon Jan 17, 2011 12:11 pm

same issue here...has reinstalling actually fixed it for anyone who was experiencing the problem?

bhutch72
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Jan 18, 2011 10:53 am

Postby bhutch72 » Tue Jan 18, 2011 11:00 am

I downloaded the file and reinstalled. Did not fix the problem, still get the error message.

techgy
Community Moderators
Posts: 3183
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Postby techgy » Tue Jan 18, 2011 4:02 pm

This problem is being caused by a corruption of the database.
Units that had custom organizational reports had the problem after MLS 3.3 was installed.
The solution is to call MLS Support (801) 240-3500 and advise them.
They will have you do a Send/Receive and then the programmers will send down a script file in a day or so that will correct the problem. Doing another install of the MLS program will not resolve this.
Have you read the Code of Conduct?

aranmis
New Member
Posts: 2
Joined: Mon Jan 24, 2011 7:07 pm
Location: Logan, UT

Postby aranmis » Mon Jan 24, 2011 7:17 pm

We have the same issue, does anyone know the remedy?

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 15123
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Mon Jan 24, 2011 7:33 pm

aranmis wrote:We have the same issue, does anyone know the remedy?


The post right before yours has the answer.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests