Can't access YouTube Studio at church

Discussions about Internet service providers (ISPs), the Meetinghouse Firewall, wired and wireless networking, usage, management, and support of Meetinghouse Internet
craiggsmith
Senior Member
Posts: 851
Joined: Sun Sep 12, 2010 3:14 pm
Location: South Jordan, Utah

Re: Can't access YouTube Studio at church

Postby craiggsmith » Sun Nov 15, 2020 1:17 pm

Thanks, but yes, I did reboot the firewall as well.
Craig
STS
South Jordan, UT

engjake
New Member
Posts: 5
Joined: Sun Jan 19, 2020 4:10 pm

Re: Can't access YouTube Studio at church

Postby engjake » Thu Dec 03, 2020 3:31 pm

Anyone figured out why we get this white page when trying to access youtube in the church building? We had it happening in one of our wards, but then we've had 6 successful broadcasts without issues. Now we're getting the rest of our wards in the stake up and running and a couple of wards are getting that blank page when trying to access youtube to set up and administer the stream.

I have tried changing firewall settings to managed - same result.
tried rebooting the firewall a couple of times - same result.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 31115
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: Can't access YouTube Studio at church

Postby russellhltn » Thu Dec 03, 2020 5:07 pm

Are you connecting to the network via WiFi? If so, by chance, is this a Mac? We've noticed some issues where Macs are not able to display the Splash Screen that must be clicked on to get access to the Internet.
Have you searched the Help Center? Try doing a Google search and adding "site:churchofjesuschrist.org/help" to the search criteria.

So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.

CalS201
Member
Posts: 129
Joined: Fri Jan 28, 2011 3:59 pm
Location: Herriman, UT

Re: Can't access YouTube Studio at church

Postby CalS201 » Thu Dec 03, 2020 5:28 pm

If I try to go to http://www.studio.youtube.com I get a "This site can't be reached" error message.

If I am presently signed in to Chrome browser with my personal google account credentials, when I go to https://studio.youtube.com I am prompted to create a youtube account.

If I am not presently signed in to Chrome browser, when I go to https://studio.youtube.com I am prompted to sign in.

If I am not presently signed in to Chrome browser, when I go to the stake/ward studio site https://studio.youtube.com/channel/xxxx ... estreaming I am prompted to sign in.

If I am presently signed in to Chrome browser with the stake/ward studio credentials, when I go to the stake/ward studio site https://studio.youtube.com/channel/xxxx ... estreaming I am granted access.

I DO get the white "Oops" page if I am presently signed in to Chrome browser with my personal google account credentials and attempt to go to https://studio.youtube.com/channel/xxxx ... estreaming

engjake
New Member
Posts: 5
Joined: Sun Jan 19, 2020 4:10 pm

Re: Can't access YouTube Studio at church

Postby engjake » Thu Dec 03, 2020 6:32 pm

russellhltn wrote:Are you connecting to the network via WiFi? If so, by chance, is this a Mac? We've noticed some issues where Macs are not able to display the Splash Screen that must be clicked on to get access to the Internet.
i've tried connected to wifi and ethernet, same result. using a new chromebook. Also tried on a mac and regular windows laptop with the same result. i wondered if it had something to do with the splash page, but disconnected from the network, rebooted the firewall, reconnected to the network with the splash page and still got the same result. Tried it in another building today also, no issues (though we have had issues in that building before).

craiggsmith
Senior Member
Posts: 851
Joined: Sun Sep 12, 2010 3:14 pm
Location: South Jordan, Utah

Re: Can't access YouTube Studio at church

Postby craiggsmith » Sat Dec 05, 2020 9:48 am

This doesn't have anything to do with wifi vs hard-wired, the firewall setting, or the browser; we are usually using PCs but I think we had the problem with a Mac once but not sure, I know a couple times we used a Mac it worked. We are always already signed in to YouTube using the ward account. We don't get any sort of error, just a blank white screen. It doesn't seem to be blocking access to the page, but rather the content of the page. But what I need to do is compare the URL and page source code in both situations. The only thing that works for us consistently is bypassing the firewall, or accessing the site from home first. I called the global service desk and asked them to escalate it but have received no response.
Craig
STS
South Jordan, UT


Return to “Meetinghouse Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users