Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Any discussions around the Gospel Library App on various mobile and electronic devices.
kelosh
New Member
Posts: 20
Joined: Sun Mar 09, 2014 12:41 pm

Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby kelosh » Sun May 17, 2020 7:04 am

I’m suddenly seeing “Cannot show content because ‘English’ is not installed” all over the place in my tags. There are a good number of my tags that no longer show me the content attached to them. I click on the hyperlink and the app switches to a screen like it’s downloading something and then goes back to the prior page with no resulting change. I have uninstalled the app and reinstalled. Any ideas on what’s going on or am I just going to have to accept that some percentage of the work I’ve done over the past 10+ years is gone?
DC2C4513-E55E-43B8-8453-3A5677330B9B.png
(676.35 KiB) Not downloaded yet

r053mar13
New Member
Posts: 3
Joined: Sun May 17, 2020 9:51 am

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby r053mar13 » Sun May 17, 2020 10:21 am

I am experiencing the same dilemma (also my brother). I am copying what I am highlighting/highlighted (and the source of the article) and pasting into the ‘create a note’ portion so I can see what I highlighted in my notes. Thank goodness, if you can remember which articles you have read, you can go back into them and the highlighting is still there (so you can do the copy and paste method, if you would like). With longer ago items, I realize that will be more difficult to determine, but hopefully the glitch will be figured out soon. I have sought assistance from whoever responds to the ‘Feedback’ in the settings in the Gospel Library App. This App has been awesome, so hopefully this frustration will be short term. Thank goodness most of the highlighted scriptures still are showing up (However, Pearl of Great Price highlights aren’t showing, but at least the reference—book and chapter—is). Looks like it is the magazines that are being the most troublesome. A General Conference talk In which I highlighted Some content on 5/15/20 did show as it should, with reference and highlight.

lajackson
Community Moderators
Posts: 9642
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby lajackson » Sun May 17, 2020 7:37 pm

When this has happened in the past, sometimes switching to another language and then back to English has resolved the problem.

User avatar
GGeorge441
New Member
Posts: 5
Joined: Sun Apr 12, 2020 9:24 pm
Location: Wallstrasse 28, Hessen, 35321, Laubach, Germany
Contact:

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby GGeorge441 » Sun May 17, 2020 9:54 pm

Identify the English language and close the apps. Clear the device history. Now go to the apps setting and clear the cache and cookies.
Now login again. I wish your problem will be solved.

r053mar13
New Member
Posts: 3
Joined: Sun May 17, 2020 9:51 am

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby r053mar13 » Sun May 17, 2020 11:46 pm

Thank you for the recommendation. Did try that, but It did not work for me. Looks like that highlighting an Ensign before July 2019 will result in receiving that frustrating auto-message rather than the highlighted material in our notes. In regard to the New Era and the Friend, highlighting and seeing what you highlighted in notes is working 11/2019 to the present. As for the Liahona, only this year’s magazines will comply with showing what you have highlighted in your notes. I hope this gets remedied soon, but at least we can highlight and it will stay highlighted and we can copy and paste into the ‘create a note’ part, being sure to include the title and month and year information for future reference.

User avatar
sbradshaw
Senior Member
Posts: 5012
Joined: Mon Sep 26, 2011 8:42 pm
Location: Utah
Contact:

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby sbradshaw » Mon May 18, 2020 10:29 am

This is a temporary issue caused by a content update, affecting bookmarks, annotation links, and snippets in Notes, in Gospel Library on multiple platforms. Developers are investigating the issue, and hopefully a new content update with a fix will go out soon. The actual annotation data is not affected, so your annotations should be safe.

Thanks for the details about which specific content was affected – that helped QA reproduce the issue!
Samuel Bradshaw • If you desire to serve God, you are called to the work.

r053mar13
New Member
Posts: 3
Joined: Sun May 17, 2020 9:51 am

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby r053mar13 » Wed May 20, 2020 8:48 am

Yay, the highlighted content is showing again in notes!! Thank you for resolving the issue!! :D
Glad I was able to give helpful scoop : )

dthomaswright
New Member
Posts: 13
Joined: Sun Jan 12, 2014 6:41 pm

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby dthomaswright » Mon Jun 08, 2020 7:11 pm

sbradshaw wrote:This is a temporary issue caused by a content update, affecting bookmarks, annotation links, and snippets in Notes, in Gospel Library on multiple platforms. Developers are investigating the issue, and hopefully a new content update with a fix will go out soon. The actual annotation data is not affected, so your annotations should be safe.

Thanks for the details about which specific content was affected – that helped QA reproduce the issue!


I started having this issue in May and now on June 8th am still having this issue. Was an update pushed out? My app is up to date... thanks.

kelosh
New Member
Posts: 20
Joined: Sun Mar 09, 2014 12:41 pm

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby kelosh » Thu Jun 11, 2020 5:57 am

I’m having the same experience as dthomaswright. Unlike r053mar13 mine has not been resolved. I’m still having the same problem even after deleting the app and reinstalling.

User avatar
sbradshaw
Senior Member
Posts: 5012
Joined: Mon Sep 26, 2011 8:42 pm
Location: Utah
Contact:

Re: Cannot Show Content Because “English” is Not Installed

Postby sbradshaw » Thu Jun 11, 2020 9:51 am

kelosh wrote:I’m having the same experience as dthomaswright. Unlike r053mar13 mine has not been resolved. I’m still having the same problem even after deleting the app and reinstalling.

What content version are you on, if you go to Settings > App Details? (The latest English catalog as of yesterday is 915.)
Samuel Bradshaw • If you desire to serve God, you are called to the work.


Return to “Gospel Library”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest