Symantec DAT dates

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
Post Reply
leeallenwhiting
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 26, 2008 9:35 pm
Location: S. Central Texas USA

Symantec DAT dates

#1

Post by leeallenwhiting »

I searched but didn't find anything on this. I am a newly called stake technology specialist and have been going around our newly created stake and taking inventory of the FHC and clerk PC's. I noticed that on the clerk PC's the indicated Symantec DAT dates were 1~2 years old! :eek: I DL'd the latest x86 client update and installed it but the DAT dates didn't change after a reboot. Is this normal? If so, is there a way to determine the actual date of the DAT that is currently installed?

Thanks,
Lee
russellhltn
Community Administrator
Posts: 31962
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

#2

Post by russellhltn »

Where are you checking? I do it by opening the Symantec Antivirus program (either by right clicking the icon in the intray or from Start | All Programs). The date will be in the bottom right area of the first page.

I've had no problems updating using the method described. I have seen a time lag of a few minutes after the update completes, but it works.

Make sure you're downloading the right update. It's the x86 found at this link
Have you searched the Help Center? Try doing a Google search and adding "site:churchofjesuschrist.org/help" to the search criteria.

So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.
leeallenwhiting
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 26, 2008 9:35 pm
Location: S. Central Texas USA

#3

Post by leeallenwhiting »

Yes, I open the SAV icon in the task tray and on the first screen in the lower right hand corner the DAT date is June 2007 or earlier, the LiveUpdate button is greyed out and there is a lock. And yes I dL'd the correct x86 patch (mine was dated 11/06) and installed it and rebooted.

When I check services, the LiveUpdate service is not running. Should I set it to "automatic"? I can understand why it would be disabled for Dailup but since they are now using broadband, it shouldn't be an issue.

Thanks,
Lee
russellhltn
Community Administrator
Posts: 31962
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

#4

Post by russellhltn »

LAWhiting wrote:When I check services, the LiveUpdate service is not running. Should I set it to "automatic"?
No, I wouldn't do that. Try running the update again and waiting 5 minutes or so. The reboot may have disrupted hidden background processes.
Have you searched the Help Center? Try doing a Google search and adding "site:churchofjesuschrist.org/help" to the search criteria.

So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.
leeallenwhiting
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 26, 2008 9:35 pm
Location: S. Central Texas USA

#5

Post by leeallenwhiting »

Ok, I will give that a try.

I also read in another sub forum that the clerks PC's with broadband need to be changed to a high speed domain for the SAV to update automatically as the SAV automatic updates have been disabled for the dailup domain (acording to moderator DJC). He indicated that if we PM him with the clerk's PC names he could move them into the highspeed domain (different GPO which would enable LiveUpdate I suspect). Is this still the case?

Thanks,
Lee
russellhltn
Community Administrator
Posts: 31962
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

#6

Post by russellhltn »

There's been no update since that time, so give it a try.
Have you searched the Help Center? Try doing a Google search and adding "site:churchofjesuschrist.org/help" to the search criteria.

So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.
User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 15138
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

#7

Post by aebrown »

LAWhiting wrote:Ok, I will give that a try.

I also read in another sub forum that the clerks PC's with broadband need to be changed to a high speed domain for the SAV to update automatically as the SAV automatic updates have been disabled for the dailup domain (acording to moderator DJC). He indicated that if we PM him with the clerk's PC names he could move them into the highspeed domain (different GPO which would enable LiveUpdate I suspect). Is this still the case?

Thanks,
Lee
If you read the whole thread, you will see that the request to send PM with the PC names was overridden by a subsequent post. The current status of SAV automatic updates is that they do not work and this issue is on hold until further notice.
jdlessley
Community Moderators
Posts: 8877
Joined: Mon Mar 17, 2008 12:30 am
Location: USA, TX

#8

Post by jdlessley »

It sounds like you have followed the correct procedures to get the update installed. In the past I have noticed the dates for the tables did not change on a few computers after the update was installed. The next time I checked the dates on the computers (one or more reboots later) the dates were correct. Since I did not do a reboot at the time of the update I assumed that the reboot(s) that happened between the update and the next time I checked was the event that changed them.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the ChurchofJesusChrist.org Help Center?
jdlessley
Community Moderators
Posts: 8877
Joined: Mon Mar 17, 2008 12:30 am
Location: USA, TX

#9

Post by jdlessley »

LAWhiting wrote:I DL'd the latest x86 client update and installed it but the DAT dates didn't change after a reboot.
It sounds like you have followed the correct procedures to get the update installed. In the past I have noticed the dates for the tables did not change on a few computers after the update was installed. The next time I checked the dates on the computers (one or more reboots later) the dates were correct. Since I did not do a reboot at the time of the update I assumed that the reboot(s) that happened between the update and the next time I checked was the event that changed them.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the ChurchofJesusChrist.org Help Center?
Post Reply

Return to “MLS Support, Help, and Feedback”