MLS 3.2.1 released

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
Post Reply
User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 15138
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

MLS 3.2.1 released

#1

Post by aebrown »

MLS version 3.2.1 is now available. I imagine it will be downloaded on your next Send/Receive, although I haven't verified that yet, or stake technology specialists or stake clerks can download the full version from mls.lds.org (password required).

The release notes are very simple:
  • Software Bugs. Some software bugs have been fixed in this version.
So it doesn't look like a very big release, but it's always nice to know ahead of time that a patch will be downloaded.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.
User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 15138
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

#2

Post by aebrown »

Alan_Brown wrote: I imagine it will be downloaded on your next Send/Receive, although I haven't verified that yet...
Indeed, it will be downloaded on your next Send/Receive. Fortunately, it is a small download (less than 230 KB) so the transmission is quite brief.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.
russellhltn
Community Administrator
Posts: 31948
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

#3

Post by russellhltn »

Yes, 3.2.1 downloaded while I was dealing with a problem machine today. It started out as the classic missing logins.

Going back one folder restored the logins, but then during the S/R I got a error message (something about unable to write to the database and call the STS). Despite the error, the S/R continued and the patch downloaded and installed itself without asking.

(Feature request - how about asking if it can be installed? In this case I had a problem on my hands and as the rest of my story shows, it wasn't a good time.)

I tried a number of things. Some of them causing me to be unable to get into MLS again until I deleted the data directory. ("data", not "units") But in the end we had to go back yet another folder before everything worked. I don't know how much the upgrade in the middle of this hurt things, but it sure didn't build my confidence that other upgrades will go smoothly.

One tip - if you're unable to log in and get some kind of Java message about a language setting, rename the "data" folder.
Have you searched the Help Center? Try doing a Google search and adding "site:churchofjesuschrist.org/help" to the search criteria.

So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.
User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 15138
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

#4

Post by aebrown »

RussellHltn wrote:...I deleted the data directory.
...
One tip - if you're unable to log in and get some kind of Java message about a language setting, rename the "data" folder.
One thing to be wary of: the "data" folder contains downloaded financial statements and saved forms. So simply deleting or renaming that folder may have negative effects.

Of course, in your case that may have been necessary to get the system up and running again, but you may need to request financial statements or recreate lost saved forms.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.
drepouille
Senior Member
Posts: 2811
Joined: Sun Jul 01, 2007 6:06 pm
Location: Plattsmouth, NE

3.2.1 installation glitch

#5

Post by drepouille »

From a clerk in a remote branch. I gave him the password for mls.lds.org, and hope he can download and install it.

"Hi, 3.2 was downloaded this morning(8-1) & now MLS is inop. The log in screen says 3.1.4 & when I enter my password, it works for a while & then the MLS portion of the screen has only a white background. I tried turning the computer off & on but no help. HELP ME MISTER WIZARD!!! If there is something I can do, let me know & I can come back during the week. I tried to go into the mls.lds web site to redownload, but I don't remember the branches password. If I can find the password, I'll try again. Bro A"
jdlessley
Community Moderators
Posts: 8876
Joined: Mon Mar 17, 2008 12:30 am
Location: USA, TX

#6

Post by jdlessley »

Dana.Repouille wrote:From a clerk in a remote branch. I gave him the password for mls.lds.org, and hope he can download and install it.

"Hi, 3.2 was downloaded this morning(8-1) & now MLS is inop. The log in screen says 3.1.4 & when I enter my password, it works for a while & then the MLS portion of the screen has only a white background. I tried turning the computer off & on but no help. HELP ME MISTER WIZARD!!! If there is something I can do, let me know & I can come back during the week. I tried to go into the mls.lds web site to redownload, but I don't remember the branches password. If I can find the password, I'll try again. Bro A"
Installing MLS from the installer available at the MLS download site will more than likely correct the diffuculties he is having.

Just from his description the patch update attempted during an MLS update was either corrupted or not complete. It also looks like the incremental updates have not all been installed or successful. MLS version 3.1.4 was several versions previous. Jumping versions via a patch update may be the problem since there were identified transmission problems for version 3.2.0 that have been corrected.

I am assuming that he meant MLS version 3.2.1 and not 3.2.0 since 3.2.1 is the latest version.

If he still has problems, especially with transmissions, after installing the installer from mls.org then take a look at the thread 3.2 No Send/Receive. It also has the solution to the problem.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the ChurchofJesusChrist.org Help Center?
User avatar
mkmurray
Senior Member
Posts: 3254
Joined: Tue Jan 23, 2007 9:56 pm
Location: Utah
Contact:

#7

Post by mkmurray »

While doing a clean reinstall from the latest full installer is the surest bet, it could be the clerk just forgot to reboot the machine after the patching was completed.
Post Reply

Return to “MLS Support, Help, and Feedback”