TechForumWikiProjects

Finnish lds.org

Tämän sivuston tavoite on auttaa sinua hyötykäyttämään lds.org ominaisuuksia tehokkaammin kielimuurista huolimatta. Tämän ohjeen tarkoitus ei ole olla täydellinen ohje vaan suuntaa antava, josta on helppoa jatkaa. Täydellisemmän ohjeen (englanninkielinen) löytyy täältä: LDS.org applications


(Ohje tulee päivittymään lisää)

Tools -valikko sisältää sovelluksia, joita voit käyttää kirjautumalla sisään "sign in" kohdasta.

Toimintakalenteri(Calendar)

Tools calendaricon.png
Vaarnan ja seurakunnan toimintakalenteri (Calendar)

Mietitkö, milloin on seurakunnan pikkujoulut tai vaarnalauantai? Kirjautumisen jälkeen paina ylälaidasta kohtaa "Tools" (työkalut) nimesi vierestä, josta avautuu valikko ja paina Calendar (kalenteri). Sivusto on englanninkielinen, mutta kalenterin merkkaukset ovat suomenkielisiä. Kalenteri avautuu tämän kuukauden näkymällä. Jos ei, voit painaa "Today"(tänään) - nappia tai sen vieressä olevista nuolista siirtää kuukautta. Vasemmalla puolella näkyy eri värein kalenterit, jotka sinun on mahdollista nähdä. Esim. Helsinki 2nd Ward (Haaga), Vaarnan tapahtumat, jne. Siellä voi myös luoda yksityisen kalenterin apujärjestönne toiminnasta, jota itse hallinnoitte. Joissakin seurakunnissa on s eurakuntakeskuksen varaaminenkin siirretty jo tähän kalenteriin. Tapahtumaa merkatessa (laajennettu näkymä) voi myös merkata, mitä huoneita halutaan käyttää. Uuden tapahtuman luominen ( vaatii oikeudet )

- Paina ”+” – painiketta kalenterin oikealta ylälaidasta. Viemällä hiire n osoittimen +:n päälle, tulee teksti: create new event (luo uusi tapahtuma). Jos ”+” – painiketta ei näy, tarkoittaa se, ettei sinulla ole oikeuksia tai kalenteria, johon voit luoda tapahtuman. Voit myös tupla - klikata päivää, jolle haluat lisätä tapahtuman .

- Voit lisätä pikanäytöllä tapahtuman, mutta suositeltavaa on painaa ” Add event details & location ” (Lisää tapahtuman yksityiskohdat ja sijainti), jolloin saat lisättyä tapahtumalle kaikki tarvittavat tiedot.

- Valitse kalenteri, jolle tapahtuma tulee ja l isää tapahtumalle nimi ja tarvittaessa selitys. Lisää päivämäärä, milloin tapahtuma alkaa ja loppuu. Voit myös poistaa ruksin pois kohdasta ”All fay event” (koko päivän tapahtuma), jolloin voit määrittää tarkemman ajan. ”Location” (Sijainti) – kohdasta voit määrittää, minkä sijainnin varaat tapahtumalle (Muista varmistaa että tämä riittää varamaan kappelin).

- Paina lopuksi ”Create event” (Luo tapahtuma).


Yhteystiedot (Directory)

Tools directoryicon.png
Olet sopinut kotiopetuksen/kotikäynnin klo 17, mutta pääsetkin

menemään vasta klo 18. Mistä löydät hen kilön puhelinnumeron?

Pääset kirjautumaan jäsenluetteloon "www.lds.org" - sivuilta, ylälaidassa olevasta "Sing in" (kirjaudu sisään) - kohdasta. Tunnuksen ja salasanan syötön jälkeen paina ylälaidasta kohtaa "Tools" (työkalut), josta avautuu valikko ja siitä paina Directory (osoitekirja). Sivusto on englanninkielinen, mutta yksinkertainen.

Osoitekirja sisältää vain niiden jäsenten tiedot, jotka ovat kirjautuneet sisään ja antaneet luvan muille nähdä tietonsa (EU - laki). USA:ssa laki ei ole niin tiukka, joten k aikki näkevät suoraan vaarnassaan olevien tiedot, elleivät ole sitä itse kieltäneet.

Jos haluat antaa muille vaarnan jäsenille mahdollisuuden nähdä yhteystietosi, paina vasemmalta kohtaa "Households" (perhekunnat) ja laita hakukenttään esim. oma sukunimi j a klikkaa sitä. Jos menet ensimmäistä kertaa, h yväksy lakiteksti ( Se ei vielä laita tietojasi näkyviin ) . Tämän jälkeen näet tietosi. Tietojesi yllä näet nappulat ” View ” ( Katso ) ja ” Edit ” ( Muokkaa ) . Edit napp ulasta pääset muokkaamaan /lisäämään sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi ( osoitetietojen muuttaminen vain kirjurin avulla ) . J okaisen tiedon kohdalla ” Edit ” - tekstistä voit valita, kenelle annat luvan nähdä kyseisen tie don tässä palvelussa. Vaihtoehdot ovat seura a vat

- Privat ( Vain vaar najohtokunta ja piispakunta/seurakunnanjohtokunta ) - Ward ( Kaikki seurakuntalaiset ) - Stake ( Kaikki vaarnan jäsenet ) Es im. Tampereen vaarnan jäsenillä ei ole mahdollisuutta nähdä tietojasi, vaikka antaisit kaikki oikeudet.

Moni, kuten vaarnanjohtaja, ovat jopa lisänneet oman valokuvansakin helpottamaan tunnistamista .

Tämä osoitekirja korvaa vanhan vaarnan kalenterin .Seurakunnan/vaarnan uutislehti/ilmoitukset

Olet juuri huomannut lds.org:n kalenterista, että odottamasi tapahtuma (NN-leiri/NM-leiri/jne.) lähestyy, mutta et muista, milloin pitää ilmoittautua ja minne. Apuun tulee "newsletter" (tiedotuslehti tai tutumpana ilmoitustaulu). Pääset sinne kirjautumalla lds.org:iin -> Tools (työkalut/valikko) -> Newletter (Ilmoitustaulu). Newletterissä on SRK:n (Ward) ja vaarnan (Stake) näkymä. Siirry kohtaan "Stake", jolloin pääset vaarnan ilmoitustauluun.


Tools mapicon.png

Kartat (Maps)

Katso kartalta seurakuntien, vaanrnan rajat ympärimaailman.

Päiväkirja ja muistikirja (My Study Notebook)

Tools mystudynotebookicon.png

Patriarkallinen siunaus

Voit pyytää kirkolta kopion omasta tai esivenhemman patriarkallisesta siunauksesta.

Mobiili sovelluksia

Jos omistat uuden sukupolven älypuhelimen, voit ladatasovelluskaupastakirkon valmistamia ohjelmia matkapuhelimeesi. Nämä nopeuttavat lds.org:n sisällön käyttämistä, esim. yhteystietojen ja kalenterin osalta. Pääset katsomaan sovelluksia kohdasta:tools -> Mobile Applications.

Oppiaihekalenteri

Oppiaheet (Ovat englanniksi, jos omassa srkssa eivät ole päivittäneet).

Leader and Clerk Resources

Tools clerkresourcesicon.png

Voit pyytää kyseisen ohjeen Helsingin vaarnan toimisihteeriltä helsingin.vaarna@mormonit.fi


Kirjautuminen LDS.orgiin

This page was last modified on 13 November 2013, at 08:32.

Note: Content found in this wiki may not always reflect official Church information.